european geoparks uutiskirje

European Geoparks viimeisin uutiskirje (ENG)

Geologinen retkiopas eteläiselle saimaalle

Muinaismerestä Saimaaksi (pdf) 

Issuu-julkaisu

Muinaismerestä Saimaaksi (pdf) ENG

Issuu julkaisu ENG

Muinaismerestä Saimaaksi – Geologinen retkiopas eteläiselle Saimaalle johdattelee lukijansa aikamatkalle Saimaan eri kehitysvaiheisiin nykymaisemien kautta. Mitä Saimaan rannoilla nähtävät muinaiset rantatasanteet kertovat järven historiasta? Entä olisitko uskonut, että 1,8 miljardia vuotta sitten alue oli vuoristoseutua?

Retkiopas käsittää yhteensä kahdeksan kohdetta: Lammassaaren, Pullikaisen, Huuhanrannan, Ruhan eli Ruuhonsaaret, Sarviniemen, Rastinniemen, Ilkonsaaren sekä Satamosaaren. Osa kohteista on saavutettavissa autolla, osa vain vesiteitse.

Geologinen retkiopas löytyy myös citynomadin sivuilta ja on selailtavissa kätevästi myös mobiililaitteella. Reitti ja kohteet ovat kohdekuvauksineen nähtävissä kartalle piirretyssä reitillä!

Retkiopas citynomadin sivuilta on löydettävissä täältä

Tarinoita Etelä-Karjalasta ja geokohteista

Tarinoita Etelä-Karjalasta (pdf) avaa tarinoiden maakunnan. Kirjaseen on kerätty asukkaiden muistoja ja tarinoita eteläkarjalaista paikoista. Teoksessa on mukana myös muutamiin Saimaa Geoparkin geokohteisiin liittyviä tarinoita. Kirja on käännetty myös englanniksi ja venäjäksi.

Georeitti imatralla

Imatran georeitti (pdf) kertoo Imatran geologista tarinaa. Georeittiin on myös merkitty geologisesti merkittäviä maastokohteita, joihin voi käydä tutustumassa ja jotka kertovat paikallisen luonnon historiasta. Kohteet ovat helposti saavutettavissa.