Usein kuulee sanottavan, ettei yksi ihminen voi muuttaa maailmaa. Yksi ihminen ei pysty ehkä koko maailmaa muuttamaan, mutta hän voi omalla toiminnallaan innostaa muita samanmoisia.

Näin teki Mikko Huotari. Hän kyllästyi Euroopan neljänneksi suurimman järven rantojen roskaisuuteen. ”Saimaa on siististi ihana” tuumi Mikko ja polkaisi käyntiin kampanjapäivän. Hän sai innostettua siivoustempaukseen mukaan seitsemän kuntaa Saimaan ympärillä. Talkoolaiset eli me kaikki Saimaan ihanuudesta nauttivat asukkaat ja mökkiläiset, on haastatte äitienpäivän hengessä joukolla mukaan.

-Tartutaan yhdessä roskiin ja siivotaan rannat. Annetaan luontoäidille paras eettinen äitienpäivälahja mitä voi antaa, innostaa Mikko.

Toiveissa on, että lauantaina 12.5. Lappeenrannassa, Savonlinnassa, Imatralla, Mikkelissä, Ruokolahdella, Taipalsaarella ja Puumalassa on paljon ihmisiä roskia noukkimassa. Kunnat antavat talkoolaisille tyhjät roskapussit, jotka täytetään keräysalueelta. Kunnat kuljettavat täydet roskapussit pois asianmukaisesti.

Osallistujat voivat ottaa ahkeruudestaan kuvan, lähettää sen Instagramiin tägillä #saimaansiivous2018 ja näin osallistua pienten tavarapalkintojen arvontaan. Yritysten ja yhteisöjen lahjoittamat arpajaispalkinnot arvotaan tapahtumapäivän jälkeen. Ajatuksena on, että tapahtumasta tulisi jokakeväinen tapahtuma. Iso porukka saa siivottua Saimaan rantoja enemmän kuin yksi ihminen. Kaikista parasta olisi, ettei tapahtumaa tarvittaisi ollenkaan.

-Toivon, että rupeaisimme ajattelemaan luontoa. Jos jaksamme viedä täyden pakkauksen mennessä, niin kyllä sen täytyy jaksaa tuoda sieltä poiskin, huomauttaa Mikko.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy nettisivuilta www.saimaasiististiihana.fi

Tarkista sieltä myös päivitetyt aikataulut ja yhteyshenkilöt.