Saimaa Geoparkista on kaksi esitystä Matka 2019 -messuilla.

Matkamessut on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma ja tänä vuonna sen teemoina on erityisesti kestävä matkailu ja salaiset aarteet. Messut on avoinna yleisölle 18.-20.1.2019. Lisäksi kahtena edeltävänä päivänä on matkailun ammattilaisille suunnattua ohjelmaa. 

Saimaa Geopark ry:n toiminnanjohtaja Heli Rautanen pitää messuilla kaksi esitystä:

Vastuullinen matkailu Saimaa Geoparkin alueella

Perjantaina 18.1. klo 12.30

Saimaa Geopark on yhdeksän eteläisen Saimaan jäsenkunnan perustama alue, jonka geologia on kansainvälisesti merkittävää. Järven syntyhistoria ulottuu lähes kahden miljardin vuoden taakse. Ihminen on ollut osa Saimaan tarinaa yli 10 000 vuoden ajan. Saimaa on antanut ihmiselle elämyksien ohella vaurautta teollistumisen myötä. Nyt on ihmisten aika huolehtia, että ainutlaatuinen järvialue pysyy puhtaana ja vastuullisuus huomioidaan matkailubisneksessä. Saimaa Geopark kantaa osaltaan kortensa kekoon vastuullisen matkailun kehitystyössä alueella. 

Saimaa Geopark osana maailmanlaajuista Geopark-verkostoa

Lauantaina 19.1. klo 13

Maailmassa on 140 Unesco Global Geopark –stauksen omaavaa geoparkkia. Euroopassa kriteerit täyttäviä geoparkkeja on 73. Saimaa Geopark on hakenut jäsenyyttä verkostossa ja tänä keväänä tiedetään saavutetaanko status ensi yrittämällä. Jokainen geopark kertoo omaa kehitystarinaa. Saimaa Geopark kuvailee tarinaa vesistölabyrintin alkujuurilta miljoonien vuosien takaa tähän hetkeen. Toiminnan pääteemoja geologian ohella on myös kestävä kehitys, joka korostuu alueella vuosi vuodelta enemmän matkailijavirtojen kasvaessa.

Lisäksi Saimaa Geoparkin geologi Kaisa-Maria Remes ja toiminnanjohtaja Heli Rautanen on mahdollista tavata torstaista lauantaihin GoSaimaan ja Savonlinnan yhteisellä messuosastolla 6g30. 

Lisätietoja tapahtuman ohjelmasta löytyy Matka 2019 -sivuilta.

Tavataan messuilla!