SAIMAA GEOPARK PARTNER -LOGO YRITYSKUMPPANEILLE

 

 

 

 

 

 

 

 

Saimaa Geoparkin ja paikallisten yritysten yhteistyön vahvistamiseksi Saimaa Geoparkin yrityskumppaneiden käyttöön on tuotettu Saimaa Geopark Partner -logo. Näin Saimaa Geopark ottaa osaa Saimaan alueen vahvaan brändirakennustyöhön ja kasvattaa samalla omaa brändiään.

Logon käyttöoikeuden omistaa Saimaa Geopark ry., ja käyttöön on laadittu tarkat kriteerit.

Lue tästä tarkemmat logokriteerit   viimeisellä sivulla on hakulomake.

Alueen toimijat voivat anoa yhdistykseltä oikeutta käyttää logoa tuotteidensa ja palveluidensa markkinoinnissa. Avidlyn suunnittelema logo kuvaa Saimaa Geoparkin yhdeksää jäsenkuntaa, maaperää, luontoa ja vettä. Se viestii palveluiden käyttäjille positiivisesta ja vastuullisesta toimijasta, joka arvostaa puhdasta luontoa ja järvivettä, vaalii alueen kulttuuriperintöä ja kehittää omalta osaltaan luontomatkailua. Partner-logolla varustetut tuotteet ja palvelut ovat laadukkaita ja kestävän kehityksen sekä vastuullisen matkailun periaatteiden mukaan tuotettuja ja laadittuja. Logon käyttöoikeutta palveluidensa ja tuotteidensa markkinointiin voivat hakea Saimaa Geopark -alueen kunnissa sijaitsevat tai toimintaansa pääsääntöisesti harjoittavat yritykset ja yhteisöt. Saimaa Geopark yhdistyksen jäsenkuntia ovat Imatra, Lappeenranta, Mikkeli, Juva, Sulkava, Puumala, Ruokolahti, Savitaipale ja Taipalsaari. Toiminnan tulee lisäksi sopia Saimaa Geoparkin arvoihin ja tuotteiden liittyä Saimaa Geoparkkiin.

Lisätietoja:

Heli Rautanen, Saimaa Geopark ry:n toiminnanjohtaja, heli.rautanen@imatra.fi, p. +358 40 572 0797

Lue tästä tarkemmat logokriteerit

 

 

 

Yrittäjät ja Yhteisöt sivustoa on kehitetty Tiedolla kasvua ja uudistumista Saimaa Geoparkin alueella – yhteistoimintahankkeen puitteissa. Yhteistoimintahanke on suunnattu alueen yrittäjille ja yhteisöille. Hanketta rahoittaa Kaakkois-Suomen ja Etelä-Savon ELY-keskukset sekä Euroopan maaseuturahasto. Yhteistoimintahanke on saanut myös rahoitusta Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiöltä ja Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiöltä.

 

 

Seuraavat tapahtumat yritysyhteistyön merkeissä (2019)

Kotimaan opintomatka rokua geopark 28.-30.10.2019 

Tervetuloa Geopark-opintomatkalle Rokualle! Matkalla pääset tutustumaan Suomen ensimmäiseen UNESCO Geoparkiin.

Matkalla tutustumme opastuskeskukseen ja geokohteisiin sekä tapaamme alueen yrittäjiä. Lisäksi REIMA- Rohkeutta ja elinvoimaa innovaatioista maaseudulle – hankkeen projektipäällikkö Timo Saarainen vetää viihdyttävän luovasti koulutuspaketin, jonka tavoitteena on saattaa matkaajat liiketoiminnan kehittämisen työkalujen äärelle. Matkan aikana innovoidaan uusia ja olemassa olevia palveluita sekä edistetään palvelujen tuottamista verkostojen kautta. 

Mukaan ovat tervetulleita yrittäjät ja yhteisöjen jäsenet, jotka ovat kiinnostuneita näkemään ja kokemaan miten Suomen ensimmäinen UNESCO Geopark toimii. Minkälaisia mahdollisuuksia geoparkkien toiminta voi tarjota yrittäjille? Entä miten yritysyhteistyötoimintaa Saimaa Geoparkin alueella voidaan kehittää yhdessä yrittäjien kanssa?

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu 13.10. mennessä.

 

yhteistyöstä voimaa ja virtaa Liiketoimintaan -seminaari 19.11.2019

Tervetuloa Imatran Kylpylään kuulemaan yhteistyön voimasta liiketoiminnan kehittämisessä ja suunnittelemaan alueen yritysten yhteistyötä. 19.11. järjestettävä Yhteistyöstä voimaa ja virtaa liiketoimintaan -seminaari on suunnattu kaikille Saimaa Geoparkin alueen yrittäjille ja yhteisöjen jäsenille, jotka ovat kiinnostuneita kasvattamaan elinvoimaa alueella matkailun avulla.

Yhteistyöstä voimaa ja virtaa liiketoimintaan -seminaari on osa Saimaa Geopark ry:n Tiedolla kasvua ja uudistumista Saimaa Geoparkin alueella -yhteistyöhanketta, jota on tuettu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020. Hankkeen tavoitteena on rakentaa, vahvistaa ja edistää alueen yritysten ja yhdistysten osaamista, toimintakykyä, toimialat ylittävää verkostoitumista ja uusien elämyksellisempien, kestävämpien ja kysyntää vastaavien matkailutuotteiden syntymistä. Seminaari ja työpaja muodostavat yhteistyöhankkeen viimeisen hanketilaisuuden.

Seminaarissa kuullaan yrittäjien tarinoita yhteistyön muodoista, sudenkuopista ja onnistumisista. Puhujina ovat yrittäjät Satu de Weerd (Nuuksion taika) ja Riitta Viialainen (Nestorinranta), Seinäjoen ammattikorkeakoulun hallinnoiman yritysryhmän koulutushankkeen projektipäällikkö Elina Järvinen Kraatterijärven toimijat ry:sta sekä yritysasiantuntija Tiina Heinonen ProAgria Etelä-Suomesta ja Järviylängön Helmet -yritysryhmähankkeesta.

Tarjolla on tiivis paketti yritysyhteistyöstä, erilaisista yhteistyömuodoista sekä yhteistyön onnistumisista ja haasteista. Alustusten pohjalta työpajassa jatketaan iltapäivällä oman alueen verkostojen kehittämistä ja pohditaan omia yritysverkostoja ja yritysryhmiä. Päivän ohjelman on suunnitellut Ellare Oy:n Pirjo Räsänen, joka vetää myös työpajan.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu 11.11.2019 mennessä tästä linkistä.

 

MENNEET TAPAHTUMAT

 

Työpaja: laadulla tulosta saimaa geopark-alueella 7.5. mikkelissä

Työpajan ohjelma kokonaisuudessaan luettavissa tästä. 

Ilmoittautuminen 28.4. mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Laatu ja erinomainen asiakaspalvelu takaavat yrityksen, muiden toimijoiden ja alueen menestyksen tämän päivän haasteissa. Toimialasta riippumatta, laatu on johtamisjärjestelmä, jonka tarkoituksena on luotsata organisaatiota kannattavasti kohti tavoitetta ja määränpäätä, visiota. Laatu kattaa kaikki organisaation toiminnot strategisesta suunnittelusta asiakaspalveluun niin yhden hengen toiminnassa kuin suuremmassa organisaatiossa sekä organisaation toimintaympäristön.

Työpaja sisältää johdatuksia laadun eri osa-alueisiin aihealueisiin ja osallistujien fasilitoitua työpajatyöskentelyä.

HUOM! Työpaja sisältää ennakkotehtävän, joka lähetetään osallistujille ilmoittautumisajan päätyttyä n. viikkoa ennen työpajaa. Osallistujia toivotaan ottamaan mukaan oman kannettavan tietokoneen tai tabletin, jolla pääsee verkkoon.

 

ULKOMAAN OPINTOMATKA TSEKKEIHIN 8.-11.4.

Tervetuloa Geopark-opintomatkalle Tšekkeihin! Matkalla pääset tutustumaan kahteen Geopark-kohteeseen – Bohemian Paradise UNESCO Geoparkiin sekä yksityisesti hallinnoituun Železné hory Geoparkiin (National Geopark Iron Mountains). Lisäksi vierailemme paikallisen Ympäristöministeriön geologian osastolla ja tapaamme alueen yrittäjiä ja kuulemme heidän ajatuksiaan toiminnasta Geoparkien kumppanina.

Opintomatkan ohjelma on kokonaisuudessaan luettavissa tästä.

Ilmoittautuminen 3.3. mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

 

Kansainväliset matkailijat II 3.4. klo 9-15 Mikkeli KENKÄVERO

Seminaarin ohjelma on kokonaisuudessaan luettavissa tästä. 

Ilmoittautuminen 26.3 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Toisessa Saimaan alueen ja Suomen kansainvälisiin matkailijoihin keskittyvässä seminaarissa pureudutaan saksankielisen Keski-Euroopan markkinoihin. Päivän aikana käsitellään saksankielisen Keski-Euroopan markkinatrendejä, asiakastarpeita ja kuluttajakäyttäytymistä, saksalaisten luonto- ja aktiivimatkailijoiden profiilia, Saimaan alueen matkailutuotteita Saksan markkinoilla, saksalaisia jakelukanavia, saksalaisten matkanjärjestäjien arviointia ja palautetta Saimaa Geopark –alueen tarjonnasta, sekä tuotteistamista Keski-Euroopan näkökulmasta (asiakaslähtöinen tuotteistaminen, hinnoittelu vientikaupassa).

Huom! Omakustanteinen lounas

 

seminaari: kansainväliset matkailijat I 14.3. klo 9-15 lappeenranta kasino

Seminaarin ohjelma on kokonaisuudessaan luettavissa tästä.

Ilmoittautuminen 10.3. mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Ensimmäisessä Saimaan alueen ja Suomen kansainvälisiin matkailijoihin keskittyvässä seminaarissa pohditaan Kiinan ja Venäjän markkinoita. Seminaarissa käsitellään kansainvälisten kuluttajien tavoittamista Visit Finlandin My Stay -palvelussa (kansainvälistymis- ja tuotekriteerit) sekä matkailuyritysten verkkosivuja kansainvälisen matkailijan silmin. Lisäksi pohditaan tarkemmin Kiinan ja Venäjän markkinoita ja Saimaan alueen markkinointitoimenpiteitä kiinalaisen Tencentin WeChat-miniohjelman sekä Ctripin kanssa.

Huom! Omakustanteinen lounas

Työpaja: Saimaa Geoparkin yritysyhteistyön aloitus 20.2. klo 9- 14.30 Mikkeli, Mikkeli-sali Mikkelin pääkirjasto

Yhteistyössä ProAgria Etelä-Savon KYNÄ – Kulttuuriympäristö näkyväksi – hanke ja ProKasvu -hanke

PÄIVÄN OHJELMA:

9.00 Tiedolla kasvua ja uudistumista Saimaa Geoparkin alueella, toiminnanjohtaja Heli Rautanen, Saimaa Geopark ry
10.00 Kurkistus alueen geologiaan, Saimaa Geoparkin geologi Kaisa-Maria Remes kertoo Saimaan geologisen tarinan ja tuo esille erilaisia geologisia kohteita

11.30 Omakustanteinen lounas

12.30 Etelä-Savon kulttuuriympäristökohteiden hyödyntäminen matkailussa ja markkinoinnissa
Yritysasiantuntija, matkailu Tarja Pajari, ProAgria Etelä-Savo, ProKasvu -hanke
Maisema- ja ympäristöasiantuntija Saara Ryhänen ProAgria Etelä-Savo, Maa- ja kotitalousnaiset, Kulttuuriympäristö näkyväksi KYNÄ -hanke

13.45 Yhteenveto ja keskustelua

14- 14.30 Työpaja: Mistä löydän lisätietoja geologisista kohteista sekä kulttuuriympäristökohteista Saimaa Geopark ry ja ProAgria Etelä-Savo/Maa- ja kotitalousnaiset

Vapaa pääsy! Tilaisuus on avoin kaikille alueen yrityksille ja muille asiasta kiinnostuneille.
Sen järjestävät Tiedolla kasvua ja uudistumista Saimaa Geoparkin alueella -, Kulttuuriympäristö näkyväksi KYNÄ – ja ProKasvu-hankkeet.

Työpaja: Kestävä matkailu ja kiertotalous 12.2. Imatran kylpylä klo 10.15-15

Työpaja sisältää johdatuksia kestävään matkailuun ja osallistujien fasilitoitua työpajatyöskentelyä. Päivän aikana työstetään käytännönläheistä toimintasuunnitelmaa kestävän matkailun edistämiseksi ja sovitaan askelmerkit siitä, miten kestävää matkailua viedään eteenpäin Saimaa Geoparkissa.

Työpajan kutsu ja aikataulu on kokonaisuudessaan luettavissa tästä.

 

Mikä on Geopark? – luennot 23.1. Sulkavalla ja Juvalla

Kello 10 Sulkavan kunnanvirastolla sekä kello 14 Juvan kunnanvirastolla ilmainen geologinen luento kaikille kiinnostuneille ja eritoten yrittäjille!

”Tule tutustumaan Saimaa Geopark alueen geologiaan ja löydä lähiluonnostasi merkkejä ikivanhasta kallioperästä ja jäätikön kielekevirran synnyttämistä muodostumista. Hahmota Salpausselkien laajuus – ne näkyvät avaruuteen saakka.  Alueen luolat, jyrkänteet ja kivet ovat kiehtoneet tarinankertojia vuosisatojen ajan. Tarinat geologisista kohteista auttavat samaistumaan muinaisrannalla mietiskelevän esivanhempasi ajatuksiin. Saimaa Geopark ry:n geologi Kaisa-Maria Remes ja toiminnanjohtaja Heli Rautanen kertovat ilmaisella luennolla vastauksen kysymykseen mikä on geopark?”

Tervetuloa!

 

Yritysyhteistyön alkupamaus 17.12. ja 18.12.

Tiedolla kasvua ja uudistumista Saimaa Geoparkin aluella – yhteistyöhanke alkaa 17.12. Lappeenrannassa ja 18.12. Puumalassa.

Lappeenrannassa kokoonnutaan Lappeenrannan kaupungintalon katutason kokoushuone Kristiinaan 17.12. kello 13-15.

Päivää myöhemmin pidetään Puumalan kunnantalolla valtuustosalissa kaikille avoin yleisöluento, hankkeen tiedotustapahtuma sekä ProAgria Etelä-Savon yritysryhmähankkeen tapaaminen.

Puumalan ohjelma:  

klo 9.00 Aloituskahvit

klo 9.15 Tiedolla kasvua ja uudistumista Saimaa Geoparkin alueella –yhteistyöhankkeen esittely

Saimaa Geopark ry:n toiminnanjohtaja Heli Rautanen kertoo hankkeen tarkoituksesta, aikatauluista sekä sisällöistä

klo 10.00 Kurkistus alueen geologiaan

Saimaa Geoparkin geologi Kaisa-Maria Remes kertoo Saimaan geologisen tarinan ja tuo esille erilaisia geologisia kohteita

klo 11.30 Etelä-Savon kulttuuriympäristökohteiden hyödyntäminen matkailussa ja markkinoinnissa

KYNÄ – Kulttuuriympäristö näkyväksi-hanke

Maisema- ja ympäristöasiantuntija Etelä-Savon ProAgria /Maa- ja kotitalousnaiset Saara Ryhänen

ProAgria Etelä-Savo yritysasiantuntija, matkailu Tarja Pajari, ProKasvu -hanke

klo 12.30 Omakustanteinen lounas

klo 13.30- 14.30 Työpaja tiedonetsintä geologiset kohteet sekä kulttuuriympäristökohteet

Saimaa Geopark

ProAgria

TERVETULOA!!!

Lue lisää hankkeesta täältä

 

Tiedolla kasvua ja uudistumista Saimaa Geoparkin alueellA

Saimaa Geoparkin yrityksille ja yhteisöille suunnattu hanke käynnistyy vielä tämän vuoden puolella.

Yhteistoimintahanke “Tiedolla kasvua ja uudistumista Saimaa Geoparkin alueella” on suunnattu  alueen yrittäjille ja yhteisöille. Hankeaika on 1.9.2018-31.8.2019. Yhteistyöhankkeen tavoitteena on rakentaa, vahvistaa ja edistää Saimaa Geopark-alueen yritysten ja yhdistysten osaamista, toimintakykyä, toimialat ylittävää verkostoitumista ja uusien elämyksellisempien, kestävämpien ja kysyntää vastaavien matkailutuotteiden syntymistä. Hankkeessa tuetaan toimijoiden matkailupalvelujen kehittämistä monikanavaisesti ja työpajojen kautta, kootaan tietopnakki ja järjestetään kotimaan- ja ulkomaan opintomatkat.

Hanke liittyy Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan ja sen toteuttamisen mahdollistaa Etelä-Savon ja Kaakkois-Suomen ELY-keskusten myöntämä  EU:n maaseuturahaston osarahoitus.

Hanke polkaistaan käyntiin kuuden (6) asiakokonaisuuden kilpailutuksella. Kilpailutus on julkaistu HILMA-järjestelämässä ja on luettavissa täältä:

https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2018-023013

Tarjoukset tulee lähettää 18.11.2018 klo 23 mennessä sähköpostiosoitteeseen: saimaageopark@imatra.fi

Mahdolliset tarjousta koskevat kysymykset julkaistaan näiden nettisivujen Artikkeli-osiossa 12.11.2018.

Ylisoutuja III, pinnalla ja pinnan alla luentosarjassa: Saimaan vaiheita – hyisestä Baltian jääjärvestä sokkeloiseksi vesistölabyrintiksi
Ke 21.11.2018 klo 18-20 Imatran taidemuseo
Luennoitsija geologi Kaisa-Maria Remes

Saimaan järvialueen kehitykseen on viime jääkautta seuranneena aikana vaikuttanut erityisesti epätasaisesta maankohoamisesta johtuva maanpinnan kallistuminen kohti kaakkoa. Luonnossa tämä kehitys ja Saimaan tarina näkyvät muinaisrannoissa eri korkeustasoilla, kalliomaalauksissa sekä erityisesti Vuoksessa ja Imatrankoskessa koskikirnuineen.

Geologia kuvastuu suoraan Saimaan muodoissa. Pohjoisessa ruhjeiden ja murrosten pilkkomilla rikkonaisilla kalliomailla Saimaa on pirstoutunut sokkeloiseksi vesistölabyrintiksi. Eteläisellä Saimaalla Salpausselkien ja niihin liittyvien syöttöharjujen esiintymisalueella järvimaisemalle ovat ominaisia kilometrien mittaiset matalat hiekkarannat ja laajoja selkävesiä halkovat harjusaarien jonot.

 

VALMISMATKALAIN MUUTOS JA VAIKUTUKSET HINNOITTELUUN -KOULUTUSTILAISUUS YRITTÄJILLE

Saimaa Geopark ry järjestää yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa koulutusta valmismatkalainsäädännön
muutoksesta matkailuyrittäjien näkökulmasta.
Koulutuksen aihena ovat:

– Matkailutuotteiden ja palveluiden kannattava hinnoittelu halutuille kohderyhmille

– Uuden valmismatkalain vaikutukset matkapakettien myyntiin asiakkaille

Hinnoittelua varten keskeisenä työkaluna koulutuksessa toimivat valmiit hinnoitteluexcel-pohjat,
jotka jäävät myös yrittäjien omaan käyttöön jatkossa.

Kouluttajana toimii Kari Turunen Momentti Oy:stä, joka tuntee hyvin Etelä-Karjalan alueen sekä kansainvälisen
myyntikanavien ja kotimaisten asiakkaiden vaatimukset.
Hän on myös tammikuussa 2017 alkaneen Visit Finland Akatemian valmentaja.

Aika ja paikka
9.4.2018 klo 16 – 20 Imatran Kylpylä
klo 16 Matkailutuotteiden ja palveluiden kannattava hinnoittelu halutuille kohderyhmille
klo 18 Uuden valmismatkalain vaikutukset matkapakettien myyntiin asiakkaille
Voit osallistua molempiin tai vain toiseen osioon, väliajalla kahvitarjoilu

Kohderyhmä
Valmismatkalain muutoksista kiinnostuneet yrittäjät/toimijat

Kouluttaja
Kouluttajana Kari Turunen Momentti Oy, Visit Finland Akatemian valmentaja

Koulutuksen järjestää Etelä-Karjalan Kesäyliopisto, Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy:n Saimaan alueen matkailun
digitaalinen myynti-hanke, goSaimaan Lake Saimaa Purest Finland-hanke ja Saimaa Geopark ry

KUVA: Sanna Poutamo