Opastuskeskus avoinna KIRJASTON AUKIOLOAIKOJEN MUKAAN imatralla

Opastuskeskus on avoinna kirjaston aukioloaikojen mukaan kulttuuritalo Virran alakerrassa.

 

 

 

 

 

Kansainvälinen geopark-viikko 25.5.-9.6.2019

Tulevana kesänä vietetään taas kansainvälistä Geopark-viikkoa, jonka aikana järjestetään erilaisia tapahtumia Saimaa Geoparkin jäsenkunnissa

Puumalassa:

Ke 29.5. Puumalan yhtenäiskoulun kevätretki Höyrylaiva S/s Wennolla Rokansaareen. Mukana kohdeopastuksia ja oppilaiden some-päivityksiä kohteista.

La 8.6. Puumalan kesänavaus ja vapaa-ajanasukastapahtuma klo 10-13. Markkinat, Saimaa Geoparkin ja Norppapolun esittelyä. Juontajana näyttelijä Jarmo Mäkinen, bändi Royal Sailing Club esiintyy.

Sulkavalla:

Ma 3.6. Polkulenkki Hopeasaari ja Vilkaharju klo 18. Sulkavan Naisvoimistelijoiden polkulenkki Saimaa Geoparkin maisemiin. Lähtö entisen camping-alueen parkkipaikalta. Ohjattu lenkki, ei ennakkoilmoittautumista.

Mikkelissä:

Ke 5.6. Finnish Lakeland Foorum    https://finnishlakelandforum.fi/#

Imatralla:

To 6.6.2019 klo 17-19 Retki Lammassaaren suppamaastoon

Saimaa Geopark järjestää kansainvälisellä Geopark -viikolla opastuksen Imatran Lammassaareen. Oppaana on Saimaa Geoparkin geologi Kaisa-Maria Remes. Retkellä kävellään Lammassaaren luontopolkua pitkin ja tutustutaan Lammassaaren geologiseen syntytarinaan ja saaren erilaisiin suppakuoppiin. Luontopolun pituus on 3,7 km (polku on merkitty karttaan vihreällä viivalla). Saaren rantoja pitkin kulkeva osuus polusta on helppokulkuista, mutta saaren sisäosassa suppien reunamilla on muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja. Varustaudu tukevilla jalkineilla ja säänmukaisella vaatetuksella. Juomavettä kannattaa ottaa mukaan.

Tervetuloa suppien syleilyyn nauttimaan alkukesän vehreydestä ja rauhasta!                   

Vapaapääsy, ei ennakkoilmoittautumista

Kokoontuminen Imatran Lammassaaressa, patotien länsipuolella Saimaa Geoparkin opasteen luona klo 17 (punainen nuoli kartassa)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kesällä muuta mukavaa Puumalassa

La 6.7. Vaihda verkot katiskaan – tapahtuma. Mukana mm. Juha Taskinen ja Jarmo Mäkinen. Saimaa Geoparkin infopiste satamassa.

La 13.7. Saaristolaispäivä. Liehtalanniemen museotila avoinna yleisölle ja Norppapolulla geologi Kaisa-Maria Remeksen tietoiskut.

La 24.8. Saimaa Swimrun Norppapolun maisemissa