Saimaa Geopark Virtuaalimatka

VIRTUAALItodellisuus 

Virtuaalitodellisuus (VR) on täysin tietotekniikan avulla luotu 3D ympäristö, joka jäljittelee vuorovaikutteista, todellista ympäristöä. Sen avulla pyritään välittämään katsojalle läsnäolon tunne. Virtuaalista sisältöä toteuttaessa, hyödynnettään usein 360 asteen kuvia sekä videoita ja virtuaaliympäristö taas luodaan erilaisten tietokonelaitteiden sekä ohjelmistojen avulla. Virtuaalitodellisuuden käyttäjä voi tarvita erilaisia välineitä ollakseen vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa.  Virtuaalitodellisuuslaitteisto koostuu yleensä erilaisista virtuaalilaseista, kuulokkeista sekä lisälaitteista, kuten liikkeentunnistuslaitteistosta sekä ohjaimista.

VIRTUAALImatkailu

Virtuaalimatkailun katsotaan saaneen alkunsa noin 150 vuotta  sitten, jolloin
se oli erilaisten painettujen valokuvien sekä kuvallisten kertomusten eli panoraamojen katselua. Tietokoneajassa virtuaalimatkailun käsite on suhteellisen lyhyt, sillä VR-matkoja on käytännössä voinut suorittaa vasta 1980-luvulta lähtien. Teknologia sekä koronapandemia ovat kuitenkin vauhdittaneet virtuaalimatkojen kehittämistä entistä monipuolisemmaksi sekä todellisen oloiseksi. Nykypäivänä virtuaalimatkailu kuitenkin määritellään mukaansatempaavaksi  elämykseksi, joka tapahtuu täysin virtuaalisesti.

VIrtuaalinen luontomatka

Virtuaalimatkan tarkoituksena on esitellä katsojille Saimaa Geopark-kohteita ja herättää kiinnostusta paikallisiin luontokohteisiin sekä saada katsojat innostumaan ja vierailemaan paikan päällä. 

TUTUSTU VIRTUAALIMATKAAN

LUE LISÄÄ VIRTUAALIMATKAILUSTA