Saimaasta Euroopan ruoka- ja kulttuurimatkailun keskus 2024

Saimaan alueelle on myönnetty kansainvälisesti arvostettu European Region of Gastronomy -status vuodelle 2024. Titteli on merkittävä tunnustus itäisen Suomen ainutlaatuista ruokakulttuuria kohtaan ja nostaa sen ansaitsemaansa arvoon. Juhlavuoden 2024 tavoitteena on nostaa Saimaan alue kansainvälisesti kiinnostavaksi matkailukohteeksi, ruoka ja kulttuuri matkailun keskiössä.

Saimaan maut tarjoavat ainutlaatuisia makuelämyksiä kaikkina vuodenaikoina. Itäisen suomen ruokakulttuurin juuret pohjautuvat alueen peltojen, metsien ja järvien puhtaisiin antimiin sekä villeihin ja luonnollisiin makuihin. Saimaa tarjoaa puhtaita ja rikkaan aromin omaavia raaka-aineita niin kotikeittiöihin kuin huippuravintoloihin.

Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuosi tuo esiin Itä-Suomen parhaat palat ja tarjoaa ainutkertaisia elämyksiä kaikille aisteille. Etelä-Karjala, Pohjois-Karjala sekä Etelä-Savo tuovat esiin itäisen Suomen maukasta gastronomiaa ja elävää kulttuuria juhlavuonna monin eri tavoin ympäri maakuntia. Paikalliset ruoka- ja kulttuuriperinteet kulkevat Saimaalla käsikädessä, ja alueen taiteilijat, kulttuurintekijät sekä huippukokit ovat valmiina tarjoamaan parastaan.

European Region of Gastronomy -statuksen myötä Saimaan alue on mukana International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism -ruoka- ja kulttuurimatkailun verkostossa. Verkoston tavoitteena on edistää ruokakulttuurin monimuotoisuutta ja kestävää kehitystä. Juhlavuotta valmistelevaa Saimaa European Region of Gastronomy Management Project 2022-2023 -hanketta hallinnoi Etelä-Savon maakuntaliitto.

Lue lisää:

www.tastesaimaa.fi