Näe ja koe Kulttuurikohteet Röytyn kotiseututalo

Esineita röytyn ja taipalsaaren historiaan liittyen

Röytyn pihapiirissä on myös vanha ulkorakennus, jossa on esillä maatalousesineistöä, tekstiilejä, hevosvetoisia ajoneuvoja ja hevosten hoitoon ja raviurheiluun liittyvää esineistöä. Röytyn ulkorakennuksesta löydät lisää tietoa Taipalsaaren kunnan nettisivuilta.

Röytty on osana Taipalsaaren kirkonympäristöä valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö, löydät lisää tietoa Museoviraston Kulttuuriympäristön palveluikkunasta.

Taipalsaaren kirkonympäristöä kuvaillaan Museoviraston sivuilla mm. näin: ”Taipalsaaren kirkko, sen viereinen avoin kirkkokenttä, pitäjän lainamasiini, Röytyn majatalo sekä Röytyn itäpuolella kumpuilevat peltotilkut muodostavat alueen pitkästä historiasta ja rakentamisen vaiheista kertovan saarekkeen muuten uudistuneessa kirkonkylässä.”

Opasteen kolmesta taulusta avautuu erilaisia sisältöjä mobiililaitteella (taulusarja, joka alkaa otsikolla ”Löydä Saimaan kätketyt aarteet”). Tarvitset sisältöjen katselemiseen ilmaisen Salmi AR -sovelluksen. Sisällöt ovat kuvia, videoita, äänikerrontaa ja kurkistusikkunoita. Löydät tietoa Suvorovin ajasta, sota-ajasta ja teollistumisen ajasta, ja pääset katselemaan miltä alueella näytti 11 000 vuotta sitten ja miten esi-isät elelivät.Lue Salmi AR -sovelluksen lataamisohjeet tästä pdf tiedostosta.

Kuva: Taipalsaaren kunta

Osoite

Leikonrannantie 5,
54920 Taipalsaari