Saimaa Geopark STF-polulle

Kestävän matkailun edistäminen on yksi Geoparkin keskeisimmistä tehtävistä ja tätä myöten olemme lähteneet mukaan maksuttomaan Sustainable Travel Finland (STF)- ohjelmaan. Ohjelman läpikäyneille sekä kriteerit täyttäville yrityksille ja destinaatioille myönnetään STF-merkki, jonka tarkoituksena on ilmaista kansainvälisille matkailijoille kestävästä toiminnasta.  7 askeleen kestävän matkailun kehittämispolun aikana sitoudumme noudattamaan kestävän matkailun valtakunnallisia periaatteita sekä ennenkaikkea pääsemme oppimaan lisää ja kehittämään toimintaamme entistäkin kestävämmäksi. 

 

Miten mukaan Sustainable Travel Finland - ohjelmaan? 

Vastuullinen matkailuyritys todistaa vastuullisuutensa lähtemällä mukaan Visit Finlandin Sustainable Travel Finland (STF) -vastuullisuuspolulle ja hankkimalla vastuullisuussertifikaatin. STF-ohjelmaan voi liittyä mukaan jälleen lokakuussa 2023, kun uudistettu STF Hub aukeaa. Kirjautumisen jälkeen yritys saa käyttöönsä e-oppaan, jossa on esitelty vastuullisuussertifikaatit. Yritys valitsee sopivan sertifikaatin ja suorittaa STF-polun ja sertifikaatin yhtä aikaa. Prosessit tukevat toisiaan. 

GoSaimaa, joka on Lappeenrannan ja Imatran seudun matkailumarkkinoinnin alueorganisaatio, on liittynyt Visit Finland Sustainable Travel Finland (STF) -ohjelmaan syksyllä 2020. STF -aluemerkin saamiseksi goSaimaalla on oltava mukana enemmistö koko Etelä-Karjalan matkailuteollisuudesta, 51 % kansainvälistä matkailua harjoittavista yrityksistä STF-ohjelmassa ja sertifioituina.

Aloita tutustumalla vastuullisen matkailuyrityksen oppaaseen. Kaikissa STF-polkuun liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä goSaimaaseen. (info@gosaimaa.com) tai Mikkelin seudun matkailuun (matkailu@mikkeli.fi)

Tällä hetkellä Visit Finland järjestää vastuullisuusvalmennuksia Itäisen Suomen alueille syksyn 2023 aikana. Valmennusten teemoina ovat vastuullisuusviestintä, inklusiivinen matkailu, kehittämissuunnitelma, terveysturvallinen, hiilijalanjälkilaskuri, STF-perusvalmennus, sertifiointi, indikaattorit sekä kiertotalous.

ILMOITTAUDU VALMENNUKSIIN TÄSTÄ