Näe ja koe GEOKOHTEET Neitvuoren kalliomaasto

Koe unohtumaton maisema

Neitvuori on voinut olla pyhäpaikka kauan sitten eläneille esivanhemmillemme. Siihen viittaisi Neitvuoren vanhempi nimi Hiidenvuori. Ihmiset nimittivät ennen vanhaan pyhiä lehtoja ja hautausmaita hiisiksi. Hiisi-alkuisia paikannimiä löytyykin lähitienoolta runsaasti, esimerkiksi Hiidenmaa-nimiset paikat Neitvuoren ympärillä.

Opasteen kolmesta taulusta avautuu erilaisia sisältöjä mobiililaitteella (taulusarja, joka alkaa otsikolla ”Löydä Saimaan kätketyt aarteet”). Tarvitset sisältöjen katselemiseen ilmaisen Salmi AR -sovelluksen. Sisällöt ovat kuvia, videoita, äänikerrontaa ja kurkistusikkunoita. Löydät tietoa Suvorovin ajasta, sota-ajasta ja teollistumisen ajasta, ja pääset katselemaan miltä alueella näytti 11 000 vuotta sitten ja miten esi-isät elelivät.

Neitvuoren reiteiltä löytyy useita näköala- ja taukopaikkoja tulisijoineen sekä Hiidenkierros-reitiltä mm. näyttävä Hiidenkota. Retkeilijän on hyvä varata riittävästi aikaa patikoidessaan vaativissa maastoissa. Neitvuoren pysäköintialueen lähellä on Hiidenlahden laivalaituri.

Kuva: Arto Hämäläinen

Koordinaatit

Maantieteelliset koordinaatit

61.670496216, 27.750428196

GPS-koordinaatit

x=539728,600 y=6837703,000