Eräviikko 20.-26.2.2023

Etelä-Karjalassa vietetään luontotiedon ja -taitojen teemaviikkoa 20.-26.2.2023. Talviloman kynnyksellä järjestettävä Eräviikko kutsuu kaikki paikalliset perusasteen koulut sekä päiväkodit toteuttamaan teemaviikkoa yhdessä hauskojen ja toiminnallisten aktiviteettien kautta.

Etelä-Karjalan Eräviikon tavoitteena on kannustaa eri ikäisiä lapsia luontoliikuntaan, kehittää tärkeitä erätaitoja sekä tutustuttaa lapsia alueen perinteisiin ja eteläkarjalaiseen luontoon niin paikallisia kuin maakunnallisia kumppaneita hyödyntäen. Eräviikko mahdollistaa monialaisten opintokokonaisuuksien toteuttamisen luontoon jalkautuen sekä liikettä ja yhdessä tekemistä lisäten.

Saimaa Geopark on mukana toteuttamassa Etelä-Karjalan Eräviikkoa kannustamalla lapsia sekä kouluja osallistumaan teemaviikkoon linnunpönttöjen rakentamisen merkeissä. Eräviikkoa voi toteuttaa itse valituilla sisällöillä ja luokka-asteilla sekä hyödyntämällä Eräviikon yhteistyökumppaneiden tarjoamia sisältöjä. Linnunpönttöjen rakentamisen lisäksi tarjolla on lukuisia yhteistyökumppaneiden tarjoamia kokonaisuuksia liikunnallisista aktiviteeteista aina rastiratoihin, työpajoihin ja pilkintään asti.

Lue lisää:

Lue lisää eräviikosta eklu.fi

Katson linnunpöntön rakennusohjeet (PDF)

Tutustu lintuharrastamiseen birdlife.fi