Saimaa Geopark Alue Lappeenranta

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISIÄ ARVOJA JA TEKOJA

Lappeenranta on Suomen kaakkoisrajalla sijaitseva kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki, jonka kehitystä ohjataan ympäristöystävällisillä arvoilla ja teoilla. Suomen ilmastopääkaupungiksi toistamiseen nimetty Saimaan rannalla sijaitseva Lappeenranta on sekä ostos- että luontomatkailijoiden suosiossa.

Lappeenranta haluaa olla ympäristöä säästävän toiminnan mallikaupunki. Vihreä voima ja elinvoimaisuus kumpuavat kaupungin, yliopiston, ammattikorkeakoulun ja alueen yrittäjien yhteistyöstä. Yliopisto kehittää kestäviä energiaratkaisuja ja ympäristönsuojeluun liittyviä keksintöjä muun muassa paikallisen liiketoiminnan käyttöön. Vesistöjen, kuten Pien-Saimaan suojelussa on saatu näkyviä tuloksia. Liikennepäästöjen sekä jätteiden vähentämisen eteen tehdään määrätietoista työtä.

Kaupunki luo kantavaa perustaa elinvoimaisuudelle edistämällä asukkaidensa tasavertaisia harrastusmahdollisuuksia ja huolehtimalla ympäristön viihtyisyydestä. Samalla kun keskikaupungin palveluja lisätään, vahvistetaan viherakseleita ja kannustetaan asukkaita liikunnalliseen elämäntapaan.

Lappeenrannassa kaupalliset palvelut, yrittäjähenkinen ilmapiiri, järviluonto ja historia yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla. Keskikaupungin tuntumassa sijaitsevat satama ja historiallinen linnoitus ovat sekä asukkaiden että matkailijoiden mielestä vieraanvaraisuudestaan tunnetun kaupungin sydän.

Visitlappeenranta.fi