Saimaa Geopark Alue Imatra

EI OLE VUOKSEN VOITTANUTTA, YLIKÄYNYTTÄ IMATRAN

Vuosikymmenten aikana on hajanaisesta eri taajamien muodostamasta paikkakunnasta kasvanut viihtyisä ja väljä kaupunki – Imatra, jota hallitsevat Saimaa, Vuoksi ja raja.

Euroopan suurin, Imatran koski, kuohui vapaana aina vuoteen 1929 saakka. Imatran koski on Imatran tunnetuin nähtävyys, jota on käyty ihailemassa jo 1700-luvulta saakka. Vuosisadan vaihteessa Imatran koski oli Suomen suosituin matkailunähtävyys ja kosken rannalle kohosi tuolloin myös Imatran Valtionhotelli. Imatran koski on valaistu pysyvästi, joten sitä voi ihailla ympäri vuoden.

Vuoksen länsirantaa Imatran kaupungin läpi virtaa Vuoksi, joka tarjoaa ympäri vuoden erinomaiset olosuhteet kalastukselle. Vuoksi ei jäädy kokonaan talvellakaan. Vuoksea kiertävät Suomen kauneimmat lenkkipolut ja pyöräilytiet ja sen rannoilta voi bongata kymmeniä eri lintulajeja. Lännessä Imatra rajoittuu Saimaaseen, joka mahdollistaa veneilyn Saimaan kanavaa pitkin aina Suomenlahdelle asti. Saimaan rannalla Ukonniemessä Imatran Kylpylän vieressä sijaitsee myös vilkas vierasvenesatama.

KANSALLISIHME.FI