Saimaa Geopark Alue Mikkeli

SAIMAAN KAUNIS MIKKELI

Mikkelin seutu on seitsemän kunnan - Mikkelin, Hirvensalmen, Juvan, Kangasniemen, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan muodostama matkailualue. Idässä aluetta hallitsee Saimaa ja luoteessa alue rajoittuu Etelä-Savon maakuntajärvi Puulaan ja Kyyveden järviretkeilyalueeseen. Lähiruokaa etsivälle kulinaristille, aktiviteetista adrenaliinia hakevalle, luonnon ystävälle, lapsiperheille ja kulttuurinnälkäiselle Mikkelin seutu on paratiisi.

Mikkeli voi historiaan nojaten kutsua itseään Savon synnyinseuduksi. Nimensä vuonna 1838 perustettu kaupunki on saanut arkkienkeli Mikaelilta. Monet tuntevat Mikkelin Suomen sotien päämajakaupunkina, jossa Mannerheim kenraalikuntineen oli tuttu näky.

Mikkelissä yhdenvertaisuus, kestävä kehitys, koulutus, turvallisuus ja ylpeys omasta tekemisestä ovat elämän perusasetukset. Hyvinvointi, elinvoima ja osallisuus luovat mikkeliläisille turvallisen paikan elää ja luoda uutta. Mikkelissä on rohkeutta ja osaamista kaupunkiympäristössä, unohtamatta omaleimaisia taajamia ja syvästi rakastamaamme luontoa.

Mikkeli on luotettava alusta uusille ajatuksille ja innovaatioille – erityisen hyvin meidät tunnetaan digitaalisuudesta, teknologiasta sekä luomu-, matkailu- ja metsäalan osaamisesta. Kaupungin kehittyminen on päättäväistä ja puhdasta niin kuin vesistöt ympärillämme.

Visitmikkeli.fi